W.P. Horlogebanden


ADRES

Boeninksteeg 5

POSTCODE

7021 KC

PLAATS

Zelhem

STANDNUMMER

B059

WP Horlogebanden is in 1981 opgericht door Wil Piters.
Als medewerker van een groothandel in lederwaren had hij in voorliefde voor horlogebanden. In 1981 kreeg hij de kans om voor zichzelf te beginnen in Margraten.
In 2011 ging zijn dochter, Suzanne Lauwerier-Piters, voor het bedrijf werken. In 2015 nam zij het stokje over.
Het bedrijf biedt de keuze uit:
– verschillende soorten leer: kalfsleer, lamsleer, runderleer, varkensleer, hertenleer, krokodillenleer, hagedissenleer, struisvogelleer en haai.
– 20 verschillende kleuren
– breedtes van 6mm tot 40mm met tussenmaten van 9mm tot 19mm
– stalen banden: staalkleurig, Technogold, verguld, bicolor, titanium en goud
– kunststofbanden: nylon/perlon, rubber en siliconen
– nikkelvrije stalen en doublé gespen en titanium gespen,
– verschillende aanzetten: clip- of plakaanzet voor de vaste beugel en horlogebanden die passen aan o.a.: Swatch, Danisch Design, Boccia, Skagen, Breitling, Cartier, Maurice Lacroix
Voor horloges waar geen standaard voor is, bestaat de mogelijkheid om een band speciaal op maat te laten maken.

Merken

Rewa

Leverancier van perlon, leren en stalen banden. In 1932 richt Reinholt Wauer het bedrijf op. Vanaf 1950 start hij met het fabriceren van perlonbanden. Daarna breid hij het produceren van banden steeds verder uit. Het leer dat ze gebruiken voor hun banden wordt elk jaar opnieuw gecontroleerd op huidvriendelijkheid en de europese richtlijnen die er zijn voor het looien van leer.

ZRC

Leverancier van leren, stalen en kunststofbanden. Het bedrijf is in 1904 opgericht door Edmond Zuccolo en Joseph Rochet. Hun banden zijn allemaal huidvriendleijk omdat het materiaal dat gebruikt wordt nikkel- en chroomvrij is. BIOCONFORT is hun biologisch, anti-allergische serie. De banden worden met de hand gemaakt en hebben een voering van, met titanium gelooid leer.

Rowi

Leverancier van stalen en gouden (rek)-banden Het bedrijf is in 1885 opgericht in Pforzheim, de Schmuckstadt. Ze staan vooral bekend om hun Fixoflexbanden. De eerste band is gemaakt in 1952.

Eulit

Leverancier van leren en stalen banden. Het bedrijf is in 1924 opgericht en maakt horlogebanden van leer uit looierijen in Duitsland, Italie en Zwitserland. Alle banden zijn huidvriendelijk. Ze hebben 3 collecties: Eulit, Barrinton en Eulux. Deze collectie staat bekend im zijn gekleurde banden met verschillende prints.

Barington

De collectie heeft een exclusiever leersoort dan EULIT. De banden staan bekend om hun hoog draagcomfort en hun lange levensduur.

Eulux

Deze collectie is speciaal voor horlogevrienden en kenners van hoogwaardig leren horlogebanden.

Fluco

Leverancier van leren en nylon banden. Vanaf 1952 maken, de tassenmakers van Fluco, van verschillende soorten leer, horlogebanden. Het leer wordt gelooid in Duitsland. Alle banden zijn huidvriendelijk. Een groot deel van de banden heeft zelfs de stempel anti-allergisch in de banden staan.